Bär

Bär bör förvaras i kylskåp för att de ska hålla så lång tid som möjligt. Om du inte planerar att äta bären i närtid är det bäst att frysa in dem. Frukt och grönsaker bör optimalt inte förvaras mer än 3 månader i frysen.

Björnbär: Ca 3 dagar
Blåbär: Ca 1 vecka
Krusbär: Ca 1 vecka
Hjortron: Ca 1-2 veckor
Smultron: Ca 3-5 dagar
Jordgubbar: Ca 3-5 dagar
Hallon: Ca 3-5 dagar
Svarta vinbär: Ca 1 vecka
Röda vinbär: Ca 1 vecka
Vita vinbär: Ca 1 vecka
Lingon: Ca 2-3 veckor

Det är viktigt att minnas att dessa hållbarhetstider är ungefärliga och kan variera beroende på hur bären har skördats och förvarats. För att få så lång hållbarhet som möjligt, bör du förvara bären i en lufttät behållare i kylskåp.