Bröd

Bröd håller normal sätt minst till bäst före datum och i vissa fall längre om det förvaras i rumstemperatur. Bröd är oftast enkelt att se om det är dåligt eller ej då mögelbildning syns tydligt. Som vanligt är det viktigt att lukta och smaka sig fram om man är osäker.

Vitt bröd: Ca 3-5 dagar

Mörkt bröd: Ca 5-7 dagar

Rågbröd: Ca 7-10 dagar

Surdegsbröd: Ca 10-14 dagar

Limpa: Ca 5-7 dagar

Frukostfrallor: Ca 3-5 dagar

Det är viktigt att minnas att dessa hållbarhetstider är ungefärliga och kan variera beroende på hur brödet har förvarats och tillagats. För att få så lång hållbarhet som möjligt, bör du förvara brödet i en lufttät behållare eller plastpåse och frysbrödet om du inte tror att du kommer att äta upp det inom en vecka. Det går också att förlänga brödets hållbarhet genom att skära upp det och förvara det i frysen, så kan du ta upp så mycket du behöver när du ska äta det.

Bröd som förvaras i frysen ökar hållbarheten markant. Beroende på hur mycket fett det innehåller kan man förvara det upp till 12 månader i frysen.

Här är mer info om hur länge olika brödsorter håller:

Limpa

Jättefranska

Lingongrova

Polarbröd

knäckebröd