Kött

Kött håller normalt sätt lite längre än bäst före datum men inte senare än sista förbrukningsdag. Genom att frysa in kött kan du öka livslängden markant, hur länge beror på vilken köttsort, i bästa fall upp till 1 år.

Nötfärs: Ca 1-2 dagar

Fläskkött: Ca 3-5 dagar

Kalkon: Ca 3-4 dagar

Kyckling: Ca 1-2 dagar

Lammkött: Ca 3-5 dagar

Fläskfilé: Ca 3-5 dagar

Biff: Ca 3-5 dagar

Svinsida: Ca 5-7 dagar

Korv: Ca 1 vecka

Det är viktigt att minnas att dessa hållbarhetstider är ungefärliga och kan variera beroende på hur köttet har förvarats och skördats. För att få så lång hållbarhet som möjligt, bör du förvara köttet i en lufttät behållare i kylskåp. Köttet bör också kokas eller stekas omgående efter det har tinats upp, eftersom det kan ha blivit dåligt under tiningen.

Hur länge håller griskött?

Hur länge håller nötkött?

Hur länge håller lammkött?

Hur länge håller innanmat?

Hur länge håller charkuterier?