Kött håller normalt sätt lite längre än bäst före datum men inte senare än sista förbrukningsdag. Genom att frysa in kött kan du öka livslängden markant, hur länge beror på vilken köttsort, i bästa fall upp till 1 år.
Nötfärs: Ca 1-2 dagar
Fläskkött: Ca 3-5 dagar
Kalkon: Ca 3-4 dagar
Kyckling: Ca 1-2 dagar
Lammkött: Ca 3-5 dagar
Fläskfilé: Ca 3-5 dagar
Biff: Ca 3-5 dagar
Svinsida: Ca 5-7 dagar
Korv: Ca 1 vecka
Det är viktigt att minnas att dessa hållbarhetstider är ungefärliga och kan variera beroende på hur köttet har förvarats och skördats. För att få så lång hållbarhet som möjligt, bör du förvara köttet i en lufttät behållare i kylskåp. Köttet bör också kokas eller stekas omgående efter det har tinats upp, eftersom det kan ha blivit dåligt under tiningen.