Kokt blomkål

Hur länge håller Kokt blomkål?

Kokt blomkål är en enkel och hälsosam maträtt som vanligtvis tillagas genom att blomkålen kokas i saltat vatten. Hur länge kokt blomkål håller beror på flera faktorer, inklusive hur den har tillagats, förvarats och hanterats.Om blomkålen har kokats nyligen och har förvarats i en lufttät behållare i kylskåp vid en temperatur på 1-4 grader Celsius kan den hålla sig i upp till 5-7 dagar. Det är dock viktigt att notera att kokt blomkål kan vara känslig för tillväxt av bakterier om den har förvarats vid fel temperatur eller om den har hanterats felaktigt.Om du vill förlänga hållbarheten för kokt blomkål kan du också frysa den. För att frysa kokt blomkål, skär den i bitar och blanchera dem i kokande vatten i 2-3 minuter. Låt sedan blomkålen svalna och lägg den i en lufttät påse eller behållare. Fryst kokt blomkål kan hålla i upp till 8-10 månader.Som alltid är det viktigt att använda sin egen bedömning när det gäller att bedöma om maten fortfarande är säker att äta. Om kokt blomkål luktar konstigt, ser annorlunda ut eller har förändrad konsistens, bör den inte användas.