Hur länge håller Crème fraiche?
Crème fraiche är en syrad gräddprodukt som används i många maträtter, inklusive såser, soppor och desserter. Hållbarheten för crème fraiche beror på hur den förvaras och om den är öppnad eller oöppnad.
Oöppnad crème fraiche kan hålla sig färsk i flera veckor vid kylförvaring med en temperatur på 4 grader Celsius eller lägre. Det är viktigt att förvara crème fraiche i kylskåpet så snart som möjligt efter inköpet för att förlänga dess hållbarhet.
Öppnad crème fraiche har en kortare hållbarhet och bör användas inom 3-5 dagar efter öppning. För att förhindra bakterietillväxt och bevara dess smak och konsistens bör crème fraiche förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet.
Det är viktigt att inte använda crème fraiche som har passerat dess bäst-före-datum eller som har en konstig lukt eller smak. Det är också viktigt att använda sunt förnuft när det gäller livsmedelshygien genom att se till att händerna är rena när man hanterar crème fraiche och att förvara den i en lämplig temperatur och förvaring.