Aubergine

Hur länge håller Aubergine?

Hållbarheten för aubergine beror på flera faktorer, inklusive hur färsk den var när den köptes, hur den förvaras och hur länge den har varit utsatt för luft och fuktighet.

Färska auberginer kan hålla sig i kylskåpet i upp till en vecka om de förvaras på en sval plats (mellan 7-10 grader Celsius) i en papperspåse eller en perforerad plastpåse för att möjliggöra cirkulation av luft. Auberginer ska inte förvaras i en tättslutande plastpåse eftersom detta kan få dem att ruttna snabbare.

Det är viktigt att kontrollera auberginerna regelbundet under förvaring för att se till att de inte har blivit mjuka eller fått missfärgningar, eftersom detta är tecken på försämring. Auberginer som har fått missfärgningar eller som är mjuka bör inte användas.

Om auberginerna inte kommer att användas inom en vecka kan de skivas och frysas. Auberginerna kan också rostas eller grillas och sedan förvaras i kylskåpet i en lufttät behållare i upp till fyra dagar.