Hur länge håller Apelsinskal?
Apelsinskal kan ha en ganska lång hållbarhet om de förvaras på rätt sätt.
Färska, oskalade apelsiner kan förvaras i rumstemperatur i upp till en vecka, men om du vill spara skalet bör du skala apelsinen och förvara skalet i en lufttät behållare i kylskåp. På så sätt kan apelsinskalet hålla sig färskt i upp till två veckor. Du kan också frysa apelsinskalen i en lufttät påse, och då kan den hålla sig i upp till sex månader.
Om apelsinskalet har torkat ut eller börjar mögla ska det kasseras. Torkat apelsinskal kan dock fortfarande användas i matlagning och bakning, och det kan till och med vara en fördel, då det ger en mer koncentrerad smak.
Apelsinskal kan användas på många sätt i matlagning, såsom i marinader, såser, kakor och drycker. Att spara apelsinskal och använda det i matlagning och bakning är ett bra sätt att minska matsvinn och samtidigt förhöja smaken på rätterna.